Heeft u schade en wilt u deze maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Ook kan een taxatie rapport worden gemaakt.

SCHADE HERSTEL VOOR UW AUTO

Heeft je auto een beetje schade opgelopen en heb je geen zin in te hoge reparatiekosten? Dan ben je Garage Lira aan het juiste adres! Laat dit vakkundig en snel herstellen. Wij zorgen voor een uitstekende schade herstel als erkend autoschade bedrijf. Behoud de waarde van uw auto en laat deze schade zo kundig mogelijk repareren. Zelfs voor de kleinste schadegevallen is het slim om dit te laten controleren bij garage Lira.

AUTOSCHADE HERSTEL

Het kan zijn dat u schade heeft aan het chassis. Het is van belang om dit inzichtelijk te hebben en te laten repareren om de auto veilig te kunnen gebruiken. Laat u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden van auto schade herstel bij één van de vele aangesloten partners.

KOSTEN AUTOSCHADE

Benieuwd naar de kosten van het schade herstel aan uw auto? Het is nodig om een intake te doen van de auto om een prijs op te kunnen geven. Neem contact op met ons en laat u ontzorgen. De kosten van schade worden bepaald door de locatie van de schade, de lengte van de beschadiging, de diepte van de beschadiging en hoe recent de beschadiging gebeurt is. Het kan zijn dat de schade toeneemt naarmate er gewacht wordt met het opknappen van de schade, er kan roest optreden bij krasschade of deukschade.

Wanneer is een auto taxatie dan nodig?

Taxeren van de auto gebeurt om verschillende redenen en kan de opdracht worden gegeven door de eigenaar of juist door de tegenpartij. Die kan bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij zijn en zorgt de taxatie ervoor dat duidelijk aangegeven zal worden hoe men op het uit te keren (schade)bedrag is gekomen.Bij de uitkering zal de restwaarde van de auto namelijk wel meegenomen worden en zal de hoogte van de premie ook bepaald worden door de waarde van de auto. Het zou dan niet eerlijk zijn als de maatschappij zelf de waarde zou vaststellen en wordt er daarom een taxateur in handen genomen.

Ook bij het verkopen wordt de waarde middels een taxatie vastgesteld en kan die als leidraad worden gebruikt voor het bereiken van een overeenkomst met het opkoopbedrijf. Een auto taxeren is namelijk niet gratis en is het daarom ook (bijna) altijd zo dat de belanghebbende partij voor de kosten opdraait. Er zijn ook tal van websites te vinden van opkoopbedrijven waar de taxatie gewoon online kan geschiedden en vul je daarbij gewoon het bouwjaar, de kilometerstand en natuurlijk het merk en model in. Een andere manier om eenvoudig de waarde te bepalen is door gewoon het kenteken in te vullen waarna de waarde kan worden geschat.

Zo een online taxatie dient echter als leidraad gezien te worden omdat de auto ook nooit daadwerkelijk door een taxateur bezichtigd is en kan de opkoper nog altijd besluiten een wijziging aan te brengen.

Taxatie van een auto

Het is de vaste werkwijze en de objectieve kijk op de auto die ervoor zorgen dat er zoveel waarde wordt gehecht aan een taxatierapport. In het taxatierapport zijn daarom ook alle punten terug te vinden waar er op gelet is en kan elke partij zo gelijk zien hoe men aan de waarde is gekomen. Bij de taxatie van een schadeauto zullen de delen die nog gebruikt kunnen worden op hun waarde worden beoordeeld. Het belangrijkst hierbij is de motor en de versnellingsbak en wordt daarbij ook gekeken naar de kilometerstand. Voor een schadeauto wordt er ook gekeken naar de hoogte van de reparatiekosten en kan de waarde zo naar alle redelijkheid worden bepaald. Bij de aanschaf van een schadeauto volgens de taxatiewaarde is het dus nog altijd lonend om de auto te laten repareren.

Een belangrijk punt waar er zeker mee rekening mee gehouden wordt bij de taxatie is de marktwaarde en kunnen de verschillen hoog oplopen. Zo kunnen twee auto’s met dezelfde kilometerstand, bouwjaar en zelfs de staat waarin ze zich bevinden toch hemelsbreed van elkaar verschillen qua marktwaarde en heeft dit heeft allemaal te maken met de vraag en aanbod. Ook bij de taxatie van klassiekers speelt de marktwaarde een doorslaggevende rol omdat de technische staat van de auto alleen niet voldoende zal zijn.